Pekannöttstårta

 

Chokladbotten

Ingredienser

 

4 dl Havremjölk

2 tsk äppelcidervinäger

2,5 dl äppelmos

1 dl kaffe

1 dl kokosolja

3 tsk vaniljsocker

5 dl vetemjöl

2,5 dl kakao

2 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

3 dl socker

 

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader.
Olja två st springformar och pudra med kakaopulver.
Blanda mandelmjölk och vinäger i en stor bunke och låt stå några minuter Tillsätt olja, kaffe, vaniljextrakt och äppelmos och rör om ordentligt. 
Tillsätt mjöl, socker, kakaopulver, bakpulver, bakpulver och salt tillsätt långsamt över de våta ingredienserna . Vispa tills inga stora klumpar är kvar. Det bör vara krämig och hällbar. 
Smaka och justera sötma om det behövs, lägga till mer socker om så önskas.
Fördela smeten jämnt mellan dina 2 springformar.
Baka 25-30 minuter, eller tills en tandpetare införas i mitten kommer ut rena. Låt svalna helt innan glasyr.

 

 

Hasselnötsmousse

Ingredienser

 

600g vegansk creme cheese

3 dl sojagrädde

1 dl nötkräm

 

Gör så här:

Vispa creme cheesen fluffig, sedan vispar du grädden fluffig och tillsätt sedan resterande ingredienser.

 

Karamellfrosting

Ingredienser

 

2,5 dl muscovadosocker

1,5 dl veganskt margarin

5-7 dl florsocker

0,5 dl havregrädde

 

I en kastrull blandar du grädde, socker och margarin, koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter utan att röra om. Häll sedan i skål och låt svalna till rumstemperatur. Med hjälp av en elvisp vispar du ner florsockret i bladningen tills det blir krämigt.

 

Sätt ihop tårtan

 

Skär varje botten på hälften så du har 4 st totalt.

Varva tårtbottnar med fyllningen. Avsluta sedan tårtan med karamellfrostingen och några krossade pekannötter. NJUT!