Chokoladkola med flingsalt

 
 
 
100g mjölkfritt smör
2 dl havregrädde
3 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
0,5 dl kakao
1 tsk vanilj
 
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Koka sedan på medeltemperatur i ca 25 minuter. Häll smeten i en form med baklåtspapper och toppa med flingsalt.

Chocolate chip cookies

 

 

 

 

 

Chocolate chip cookies

 

100g vegansk mjölkchoklad

100g vegansk vitchoklad

200g vegansk marshmallow

150g mjölkfritt smör

2 msk rapsolja

2 dl socker

4 msk havremjölk

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

2,5 dl mjöl

1 dl kakao

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka chokladen samt marshmallow i grova bitar.

Vispa smöret tills krämigt och tillsätt därefter socker, olja och mjölken, vispa väl. Blanda övriga ingredienser förutom chokladen och marshmallow, tillsätt det torra till smörblandningen och blanda väl. Vänd ner chokladen och marshmallow. Kyl i ca 1 timme.

Efter du kylt degen så klickar du ut den på bakplåtspapper och gräddar i ca 10 minuter.

Chokladmuffins med nutellafyllning, toppad med jordnötsfrosting

 
 
 
 
Detta är nog det godaste jag har bakat. En saftig chokladmuffins med en len och krämig jordnötsfrosting. Som om det inte vore nog är den dessutom fylld med nutella! På bloggen kan du hitta mitt recept på hemgjord nutella som du kan ha till det här receptet.
 
Ingredinser till 9 st stora muffins:
 
2,5 dl växtbaserad mjölk
2 tsk äppelcidervinäger
2 dl socker
1 dl rapsolja
2 tsk vanilj
1 dl kakao
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
Nutella som du fryst i små klumpar
 
Frosting:
250 g veganskt smör
8 dl florsocker
2 tsk vanilj
3 dl jordnötssmör
5 msk växtbaserad mjölk
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillsätt vinägern till mjölken och låt stå några minuter. Häll sedan i sockret och oljan, rör om.
I en skål blandar du vanilj, kakao, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör sedan ner det i mjölkblandningen. Blanda nogrannt tills alla klumpar är borta.
Häll smeten i muffinsformar och tryck sedan ner nutellan, grädda i ca 18 minuter om du har stora formar. Låt sedan svalna helt.
 
Nu börjar du med frostingen.
Blanda alla ingredienser med en elvisp tills frostingen är slät. Vid behov kan du tillsätta mer mjölk om du vill ha den krämigare. Spritsa frostingen på muffinsen och NJUT!
 
Visa fler inlägg