Nutella

 
Att äta direkt ur burken eller inte äta direkt ur burken,  det är frågan.

 

Ingredienser

 

3 dl hasselnötssmör

3,5 dl florsocker

1,5 dl kakao

2 msk vit sirap

2 dl mjölkfritt smör (som man har på mackan)

3 msk rapsolja

2 tsk vaniljsocker

En knivsudd salt

 

Mixa allt med en stavmixer till önskvärd konsistens. Ju mer tålamod desto krämigare Nutella.

 

Frossa, Nutellakoma, repeat.

Cheesecake med saltkaramellsås.

 
 
 
Ingredienser:
 
150 g smält mjölkfritt smör
300 g digestivekex
1,5 dl strösocker
1 dl maizena
1 vaniljstång
600 g vegansk cream cheese
2 dl sojagrädde
2 dl vegansk creme fraiche
1 tsk citronsaft
 
1 sats av saltkaramellsåsen som finns i tidigare recept.
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 180 grader. Mixa kexen med smöret och tryck ut i en form. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna lite.
 
Vispa cream cheesen krämig och tillsätt grädden samt creme fraichen.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, tillsätt till cream cheese blandningen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Höj ugnen till 200 grader och grädda i ca 45 minuter, stäng sedan av ugnen och låt kakan vara kvar i 1 timme till. Kyl cheesecaken helt.
 
Toppa med såsen och NJUT!

Choklad pannkakor

 
 
Mitt favoritmål på hela dagen är frukost, utan tvek. Speciellt när en får sitta länge och njuta av maten. Här är ett av mina favoritrecept på pannkakor. Jag menar hur kan det inte vara en favorit när det är choklad i?
 
Ingredienser:
 
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
4 msk socker
3 dl växtbaserad mjölk
2 msk smält mjölkfritt smör
2 tsk bakpulver
NoEgg som motsvarar 2 ägg
En nypa salt
 
Gör så här:
 
Vispa ihop alla de torra ingredienserna. Tillred NoEgg enligt anvisningarna och blanda med mjölken samt det smätla smöret. Rör ihop mjölkblandningen med de torra ingredienserna.
Häll lite olja på en bit papper och smörj ett stekjärn. Stek sedan pannkakorna på mediumvärme, vänd när det bildats bubblor på ena sidan.Servera med valfria bär. 
Visa fler inlägg