Thailändsk röd currygryta

 

Få saker slår en röd currygryta som är tillagad på det genuina sättet i norra Thailand. Detta är antagligen så nära ni kommer utan att lämna Sverige. Denna rätt fick Jennifer lära sig laga av sin granne, när hon bodde ett år i Chiang Mai.

 

Detta receptet blir till ca 8 portioner, vilket betyder lunchlådor, vilket betyder fantastiskt.

 

 

Ingredienser currypasta

 

4 st schalottenlökar

10 st vitlöksklyftor

1 kruka färsk koriander

3 st röda chilli

4 msk tomatpure

2 msk japansk soya

4 msk palmsocker

2 tsk salt

2 msk hoisinsås

5x5 cm färsk ingefära

3 msk kokosmjölk

1 lime

 

Gör så här

 

Mixa med stavmixer alla ingredienser i en lämplig bägare tills det är en slät smet.

 

Ingredienser gryta

 

1 blomkålshuvud

500g broccoli

4 morötter

500 g pak choi

500g Sojabitar, kikärter, Oumph eller vilket protein ni föredrar.

3 paprikor (gärna av olika färger)

4 burkar kokosmjölk

 

Gör så här

 

Hacka alla grönsaker i lika stora bitar.

Stek sedan currypastan i olja så att smakerna kommer fram, detta tar cirka 3 minuter.

Tillsätt kokosmjölken och därefter tillsätter du blomkål och morot. Sedan resterande grönsaker och protein.

 

Servera med ris och toppa anrättningen med färsk koriander.

 

กินให้อร่อย