Thailändsk röd currygryta

Få saker slår en röd currygryta som är tillagad på det genuina sättet i norra Thailand. Detta är antagligen så nära ni kommer utan att lämna Sverige. Denna rätt fick Jennifer lära sig laga av sin granne, när hon bodde ett år i Chiang Mai.
Detta receptet blir till ca 8 portioner, vilket betyder lunchlådor, vilket betyder fantastiskt.
Ingredienser currypasta
4 st schalottenlökar
10 st vitlöksklyftor
1 kruka färsk koriander
3 st röda chilli
4 msk tomatpure
2 msk japansk soya
4 msk palmsocker
2 tsk salt
2 msk hoisinsås
5x5 cm färsk ingefära
3 msk kokosmjölk
1 lime
Gör så här
Mixa med stavmixer alla ingredienser i en lämplig bägare tills det är en slät smet.
Ingredienser gryta
1 blomkålshuvud
500g broccoli
4 morötter
500 g pak choi
500g Sojabitar, kikärter, Oumph eller vilket protein ni föredrar.
3 paprikor (gärna av olika färger)
4 burkar kokosmjölk
Gör så här
Hacka alla grönsaker i lika stora bitar.
Stek sedan currypastan i olja så att smakerna kommer fram, detta tar cirka 3 minuter.
Tillsätt kokosmjölken och därefter tillsätter du blomkål och morot. Sedan resterande grönsaker och protein.
Servera med ris och toppa anrättningen med färsk koriander.
กินให้อร่อย