Chokladmuffins med nutellafyllning, toppad med jordnötsfrosting

 
 
 
 
Detta är nog det godaste jag har bakat. En saftig chokladmuffins med en len och krämig jordnötsfrosting. Som om det inte vore nog är den dessutom fylld med nutella! På bloggen kan du hitta mitt recept på hemgjord nutella som du kan ha till det här receptet.
 
Ingredinser till 9 st stora muffins:
 
2,5 dl växtbaserad mjölk
2 tsk äppelcidervinäger
2 dl socker
1 dl rapsolja
2 tsk vanilj
1 dl kakao
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
Nutella som du fryst i små klumpar
 
Frosting:
250 g veganskt smör
8 dl florsocker
2 tsk vanilj
3 dl jordnötssmör
5 msk växtbaserad mjölk
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillsätt vinägern till mjölken och låt stå några minuter. Häll sedan i sockret och oljan, rör om.
I en skål blandar du vanilj, kakao, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör sedan ner det i mjölkblandningen. Blanda nogrannt tills alla klumpar är borta.
Häll smeten i muffinsformar och tryck sedan ner nutellan, grädda i ca 18 minuter om du har stora formar. Låt sedan svalna helt.
 
Nu börjar du med frostingen.
Blanda alla ingredienser med en elvisp tills frostingen är slät. Vid behov kan du tillsätta mer mjölk om du vill ha den krämigare. Spritsa frostingen på muffinsen och NJUT!
 
#1 - - Anonym:

Nutella är inte veganskt

Svar: Du har rätt i att Nutella du köper i butiken inte är vegansk. Det vet vi också. Hade du läst receptet så hade du sett att vår Nutella är hemgjord och att receptet på den finns på bloggen.
Familjen Barmer