Cheesecake med saltkaramellsås.

 
 
 
Ingredienser:
 
150 g smält mjölkfritt smör
300 g digestivekex
1,5 dl strösocker
1 dl maizena
1 vaniljstång
600 g vegansk cream cheese
2 dl sojagrädde
2 dl vegansk creme fraiche
1 tsk citronsaft
 
1 sats av saltkaramellsåsen som finns i tidigare recept.
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 180 grader. Mixa kexen med smöret och tryck ut i en form. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna lite.
 
Vispa cream cheesen krämig och tillsätt grädden samt creme fraichen.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, tillsätt till cream cheese blandningen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Höj ugnen till 200 grader och grädda i ca 45 minuter, stäng sedan av ugnen och låt kakan vara kvar i 1 timme till. Kyl cheesecaken helt.
 
Toppa med såsen och NJUT!