Cheesecake

 
 
Någon annan än mig som älskar cheesecake? Den härliga krämiga fyllningen tillsammans med en crunchy botten av kex. Den här cheesecaken är bland annat baserad på tofu som är en fantastisk ingrediens att arbeta med, då den är neutral och kan omvandlas till det mesta när det gäller smak och konsistens.
 
Detta recept kräver att du har en mixer eller stavmixer hemma.
 
 
Ingredienser:
 
18 st Digestive kex
100 g smör
 
500 gram tofu
400 gram vegansk cream cheese
2 dl Sojagrädde
4 dl socker
2 tsk vanilj
2 msk majsstärkelse
2 tsk citronsaft
1 dl soja yoghurt
200 g vegansk vit choklad
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Krossa kexen och smält smöret. Blanda smöret med kexen och tryck ut i en bakform. Grädda i 10 minuter och låt svalna.
 
 
Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna.
lägg tofun i en mixer och mixa i ca 3 minuter tills det är krämigt. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa lite till. Häll smeten över kexbottnen och grädda i 1 timme, stäng sedan av ugnen och låten den vara kvar där ytterliggare 1 timme. Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylen över natten. Dekorera på valfrit sätt.
 
NJUT!