Kokosglass med varm saltkaramellsås

Ingredienser
2 burkar kokosgrädde (Kung markatta är vegansk)
5 dl mandelmjölk
1 dl socker
2 vaniljstänger
1,5 tsk xantamgummi
Gör så här
Blanda alla ingredienser mycket väl.
Täck med plastfolie och ställ i kylen minst 5 timmar. (Helst över natten om du klarar att vänta)
Häll smeten i en glassmaskin om du äger en sådan.
Annars ställer du skålen i frysen och rör om ordentligt var 30:e minut i ca 3 timmar. Låt den sedan vila i frysen tills den har lämplig glasskonsistens, cirka 2 timmar.
Thats it..
Saltkaramellsås
2,5 dl socker
2 dl ljus sirap
2,5dl kokosgrädde
½ tsk havssalt
1 tsk vanilj
Gör så här
Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad såskastrull.
Koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda ca 15 minuter, rör om då och då.
För att såsen ska få önskvärd konsistens är det viktigt att den kyls ner ordentligt.
Vill du servera den varm går det bra att värma den försiktigt på spisen igen. Såsen kommer att behålla sin sexiga konsistens.